keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Mitä meille kuuluu nyt?

No onhan tämä näköjään vaikeaa päivittää tätä blogia.. Vuosi on vierähtänyt raposasti ja tekstiä ei ole syntynyt yhtään. Viimeisen pentueen jälkeen oli takki aika tyhjä koirajuttuja, joten nyt alkaa vasta olla hommassa potkua entiseen tapaan.


Mitä meille siis kuuluu nyt vuoden jälkeen..

Koirarintamalla on tapahtunut paljon viimeisen vuoden aikana. Hallanoron Atsalea " Atsa" siirtyi viettämään loppukesällä 2016 eläkepäiviä työkaverilleni Marjolle. Atsa alkoi jatkuvasti tappelemaan meidän Iitan (Cantavia Valomerkki ) kanssa, kun perheeseemme muutti Tassutuvan kennelistä Tassutuvan Naavakukka (Elli). Molemmat nartut kilpailivat Ellistä ja lopulta täytyi alkaa miettiä mitä tässä tilanteessa olisi parasta. Marjolla oli kokemusta jo yhdestä lapinkoirasta, joten päätös oli helppo ja oikein hyvä Atsan kannalta. Nyt Atsa viettää oikein lokoisia oloja ihanan perheen parissa. Kiitos Marjolle :)

Hallanoron Atsalea "Atsa"

Toukokuussa 2016 meille muutti upea ilmestys Tassutuvan kennelistä eli Elli ( Tassutuvan Naavakukka). Elli on minun ensimmäinen dominon värinen lapinkoira ja täytyy myöntää, että Elli herättää huomiota, missä vain liikutaan. Elli on ehtinyt jo käydä mukavasti näyttelyissä ollen 8.4.2017 Jun Eri 1 SA PN2 ja Vara-SertTassutuvan Naavakukka " Elli" Kuva: Oona Heikkinen

Iita ( Cantavia Valomerkki) kävi maaliskuussa Ellin kanssa lappalaiskoirien erikoisnäyttelyissä pitkästä aikaa näyttäytymässä saaden EH:n. Iita sai mukavan arvostelun ja nyt voidaankin keskittyä mahdollisiin pentuihin, sillä Iita astutettiin 30.3. uroksella Kolme Veetä Eka-Einari "Mosku" Muutaman viikon päästä tiedetään onko pentuja tulossa. Hyvät on ainakin merkit ilmassa. Ennen astutusta Iita testattiin geenitestillä Pra-, Pompen- ja DM-terveeksi. Mosku on Pra- ja Pompen-terve uros.

Cantavia Valomerkki "Iita" Kuva: Oona Heikkinen


Sijoituskoirista Bertta ( H. Bohemia-Bertta) siirtyi vuoden vaihteen aikoihin sijoitusemäntänsä omistukseen, sillä B-pentueessa Rukalle ( H. Bakkasukko) puhkesi epilepsia ja totesin, ettei Bertalla tehdä pentuja riskien takia. Samassa pentueessa oli myös Peku ( H. Barkkipeikko), jolla todettiin valitettavasti E/E-lonkat. Ruka on ollut oireeton lääkityksen ansioista ja elää normaalia koiran elämää. Pekulle toivon myös pitkää ja hyvää elämää lonkista huolimatta.

C-pentueessa todettiin helmikuussa 2017 Kiiski ( H. Colttapoika ) kivesvikaiseksi, sillä toinen kives pysyi piilossa nivuskanavassa. Kiiski on kastroitu ja elää nyt huoletonta elämää. Harmillista tämä uros olisi ollut todella komean näköinen yksilö, mutta näille asioille ei aina voi mitään.


Hallanoron Colttapoika "Kiiski" Kuva: Tanja Hyväri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti