keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Juhannustaikaa!

Kesäkuu on huristanut hurjaa vauhtia ja minä olen taas jäänyt jälkeen meidän koirien tempauksista..
Aika hiljaiseloa ollaan vietelty koirarintamalla ja Atsan juoksua ollaan odoteltu. Vihdoin ja viimein maanantaina huomasin, että nyt se on sitten alkanut. Urosehdokkaissa on tapahtunut pientä muutosta, sillä lähden ensiviikolla kokeilemaan Ouluun Kettuharjun Fransun luokse, josko pariskunnalla synkkaisi. Kettuharjun Fransu eli Nalle on 9-vuotias vetreä veteraani, joka on kisannut agilityä aina SM-tasolle saakka. Nalle on agilityssä Suomen agility- ja hyppyvalio. Näyttelystä on tullut yksi serti, joten vauhdikkaita jälkeläisiä on mahdollisesti luvassa, jos homma onnistuu. Nallella ei ole vielä aikaisempia jälkeläisiä, joten toivotaan parasta, että poika hoitaa homman kotiin :)


Kettuharjun Fransu eli Nalle


Kesäkuun alussa kävimme koko perheen ja koirien kanssa Tiilikanjärven kansallispuistossa Rautavaaralla samoilemassa upeita reittejä. Koirat olivat aivan innoissaan kun pääsivät mukaan pitkospuille kävelemään. Itikat eivät kiusanneet, mutta kyykäärmeitä oli maastossa, joita niitä sai pelätä koko ajan. Koiria eikä lapsia uskaltanut päästää polkua edemmäs maastoon, kun kyyn puremavaara oli olemassa. Onneksi mitään ei sattunut ja päivä oli muuten onnistunut. Suosittelen kyllä retkeilykohteeksi, joskin koirien kanssa saa olla tarkkana juuri noiden kyiden takia.


Iita ja Atsa kansallispuistossa sijaitsevalla Venäjänhiekalla
Atsa taukopaikalla


Iita


Koirat menivät hyvin pitkospuita pitkin, kun ylitettiin leveitä soita


Kasvattini H. Bakkasukko eli Ruka oli meillä hoidossa kesäkuun alussa. Poika oli kasvanut aikuisen mittoihin ja komea uros hänestä on kasvamassa. Ruka oleili oikein kiltisti meidän pienen mutta pippurisen Iitan kanssa. Ruka ja Atsa olivat niin samannäköisiä, että naapurin tenavat luulivat meillä olevan kaksi Atsaa :)!!!

Juhannuksen jälkeen hoitoon tulee Bertta, joten säpinää riittää varmasti lähipäiviksi, kun on astutusreissutkin tiedossa. Toivottavasti tästä selvitään kunnialla. Näyttelyt olen delekoinut nyt tuonnemmaksi, että saadaan rauhassa keskittyä pentuprojektiin. Toivotaan, että joskus nämä kelitkin lämpenisivät, ettei koko kesä mene toppatakki päällä oleillessa. Onneksi koirat tarkenee, eikä helle ole haitannut heidän elämää.


 
Ruka


Ruka ja Iita

Kennel Hallanoron toivottaa kaikille kasvateille ja omistajille oikein mukavaa ja rentouttavaa Juhannuksen aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti