maanantai 27. huhtikuuta 2015

Viikonloppusäpinää

Meillä oli viikonloppu melkoista koiramaista säpinää, kun perjantaista lauantaille hoidossa oli Atsan poika H.Barkkipeikko. Komeaksi oli poika kasvanut ja Peku oli tosi kiltti hoidettava. Pekulle oli kasvanut mahtava turkki ja koko olemus oli ihanan nallemainen. Peku tulee hyvin lasten kanssa toimeen ja siitä tuli heti meidän tyttöjen suosikki.

Peku


Sunnuntaina 26.4. suuntasin koko perheen sekä Iitan ja Bertan kanssa Kiuruvedelle koiranäyttelyihin. Tytöt olivat ensimmäistä kertaa junnuluokassa ja meno meinasi olla aluksi aika vauhdikasta. Iitaa esitti osittain Jenni-tytäreni, joka ei ollut vielä aiemmin ollut virallisesti kehässä ja hyvin Jenni sai Iitan toimimaan. Minä esitin Iitan tuomarille, mutta ravatessa meinasi Iita mennä mieluummin peitsaten, josta tuli mainintaa. Tuomari sanoi, että nuorelle koiralle se on tyypillistä, kun kehitys on vielä kesken, niin sekoillaan askelissa. Minä esitin samassa kehässä myös Bertan, joka toimi kehässä alun vauhdikkuuden jälkeen mukavasti. Bertta tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen, mutta mittasuhteet ovat oikeat, joten raamit ovat kunnossa. Pentumaisuus näkyy vielä molemmissa, joten kehitystä ehtii tapahtua vielä paljon. Itse jännitin mitä tuomari sanoo Iitan pienestä koosta, mutta ei se näyttänyt onneksi haittaavan. Molemmat saivat erittäin hyvät laatuarvosteluksi ja Iita oli kilpailuluokassa 2. ja Bertta 3. Arvosteluihin olin oikein tyytyväinen ja ne olivat molemmille sitä mitä odotinkin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Seuraavia näyttelyitä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta toiveessa on mennä toukokuun lopulla Hyrynsalmelle näyttelyihin. Jenniä puraisi kunnolla näyttelykärpänen, joten esittäjiä koirille varmasti riittää :)

Tässä tyttöjen  arvostelut. Tuomarina Markku Mähönen ja samassa kehässä oli myös harjoitusarvostelija Kati Kilpeläinen Kajaanista.

 Iita: 

Mittasuhteiltaan ja ääriviivoiltaan oikea. Hyvä sukupuolileima. Hieman kapea pää, jossa oikea ilme. Hyvä kaula, ylälinja ja hännän kiinnitys. Ikään sopiva runko. Hyvät kulmaukset. Kokoon sopiva raajaluusto. Koira liikkuu ajoittain hyvällä ravilla, mutta sillä on taipumus peitsaamiseen. Hyvä karvapeite. Miellyttävä käytös. Jun EH2


Bertta:

 Mittasuhteiltaan oikea, vielä kevytpäinen narttu. Hyvä kaula, ikään sopiva runko, hieman pitkä lanneosa. Keskivahva raajaluusto, hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Hyvä karvapeite. Miellyttävä käytös. Jun EH3


Kirkkaasta auringonpaisteesta johtuen kuvien laatu ei ole kovin hyvä, mutta toivottavasti näistä saa jotain selvää.


Iitaa ja Berttaa tuli katsomaan ihana karvavauva Juti eli Staalon LätkäjätkäIita


Tytöt menossa kohta kehään


Bertta


Tuomari Markku Mähönen ja harjoitusarvostelija Kati Kilpeläinen tutkailevat Iitaa


Bertta kehässä

Koirat laitettu järjestykseen


Homma on onnellisesti ohi. Iitalla olisi vielä vauhtia riittänyt.

 Kehässä oli pyörähtämässä myös Atsan tuleva sulhanen Staalon Intiaanipäällikkö, joka oli uroksissa PU2 saaden hienosti Vara-sertin. Onnittelut Röllille ja Annikille!

RölliEi kommentteja:

Lähetä kommentti