perjantai 30. tammikuuta 2015

Jalostuspäivän näyttely 25.1.

Sunnuntaina suuntasin Iitan ja Bertan kanssa Kuopioon Jalostuspäivän näyttelyyn. Mukaan lähti myös tyttäreni Jenni ja Bertan sijoitusemo Eeva-Riitta. Onneksi alkuviikon kovat pakkaset lauhtuivat juuri sunnuntaiksi pikkupakkaseen, joten keli oli näyttelyssä ihan kohtuullinen koiria ja varsinkin ihmisiä ajatellen.

Näyttelyalueella Iita ja Bertta olivat molemmat ihmeissään, kun monenmoista koiraa oli liikenteessä. Tämä kokemus oli vain hyväksi tytöille, että ne tottuvat hälinään ja toisiin koiriin. Vähän minua mietitytti miten neidit mahtavat kehässä käyttäytyä, kun pikkupentuluokassa narttupentuja oli 12 kappaletta yhtäaikaa juoksemassa. Iitan sisko oli myös samassa kehässä esiintymässä heti Iitan jälkeen, mikä oli todella mukava asia. Pelko osoittautui turhaksi, sillä tytöt esiintyivät tosi mukavasti. Iita jaksoi seistä tuomarin edessä mallikkaasti ja liikkuin kohtuullisen hyvin. Pientä epävarmuutta havaitsin etujalan liikkeessä, joten se jäi minua mietityttämään. Tuomari antoi ihan Iitan näköisen arvostelun ja Iitan kasvattaja Petra oli siihen myös tyytyväinen. Iitan matalajalkaisuudesta ja niukahkosta otsapenkereestä tuli mainintaa, mutta muuten arvostelu oli oikein hyvä.

Iitan arvostelu:

" Sievä tiivisrunkoinen narttupentu, joka on aavistuksen verran matalaraajainen. Vahva kuono-osa. Otsapenger saisi olla selvempi. Hyvät korvat, riittävä kaula. Syvä rintakehä. Kokoon sopiva luusto. Hyvä karvapeite. Riittävä askelpituus."


Kuva: T.Hietala
 


Bertta malttoi juosta nyt ihan rauhallisesti ja tuomarin edessä hieman meinasi jänskättää, joten istuminen olisi ollut mukavampaa. Bertta kuitenkin kokosi aina itsensä hyvin ja malttoi seistä tarvittavan ajan. Häntään ei Bertalla kärsinyt koskea, koska silloin neiti oli heti istumassa. Harmitti, kun sillä on niin upea häntä ja liikkeessä se on tiukasti selälle kiertyneenä. Mutta asiaa pitää vielä treenata ja Bertta varmistuu kun ikää tulee vielä lisää. Tuomari mainitsi, että Bertan kuono saa vielä täyttyä ja jalat kasvaa. Liikkeet olivat oikein hyvät, samoin ilme ja kulmaukset. Arvostelu oli oikein Berttamainen ja olin siihen tyytyväinen :)

Bertan arvostelu:

"Ryhdikäs, aavistuksen matalaraajainen narttupentu. Hyvä kallo, kuono-osa saa vielä täyttyä. Hyvä ilme ja korvat. Vahva kaula. Hyvin kulmautunut. Aavistuksen pitkä lanneosa. Kevyt ja vaivaton liikunta."


Kuva: T:Hietala

 
Miten meille sitten lopulta kävi kehässä? Noh.. Lämmintä kättähän sitä saatiin. Pääasia oli kuitenkin, että saatiin sieltä paljon positiivista kokemusta ja mukavat arvostelut, joten tämä päivä oli oikein antoisa meille kaikille. Samassa kehässä oli todella kehittyneitä ja valmiita pentuja, joten tuomari valitsi sieltä oikeat yksilöt jatkoon. Taso on todella kova, joten hyvässä seurassa oltiin. Mukava oli seurata myös muita lappalaisten kehiä ja bongata tulevia mahdollisia urosehdokkaita :) Tuttuja näki myös paljon, joten eipä tullut aika pitkäksi!


Kyllä nämä näyttelyt ottaa voimille...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti