torstai 9. lokakuuta 2014

Rokotuksia ja vähän muutakin

Aika on taas huristanut ja kuukausi on ehtinyt vaihtua syyskuusta lokakuulle. Atsan pennut ovat kasvaneet kovasti ja painot huitelevat niillä jo yli 6kiloa. Tälläviikolla on jo ensimmäiset rokotukset annettu ipanoille. Iitakin kävi Kajaanissa hakemassa rokotuspiikin ja se meni ihan kivuttomasti. Automatka aiheutti Iitalle pahoivointia, vaikka olen harjoitellut sen kanssa autossa olemista. Tänään pikkumatkan jälkeen, kun kävimme Nogahin luona leikkimässä, Iita oli oksentanut takaisin tullessa. Toivottavasti tämä on ihan ohimenevää.Kuukauden päästä Iita saa yhdessä Bertan kanssa tehosterokotteet, joten mukava on nähdä Berttaakin. Hyvin on Bertalla mennyt uudessa kodissa. Ainut mikä vielä meinaa vaivata on pissan tirahtaminen lattialle. Toivottavasti Bertta alkaa hiljalleen oppimaan sisäsiistiksi. Iitakaan ei ole vielä sisäsiisti ja vahinkoja saattaa sattua. Yöllä Iita käy hienosti paperille tekemässä, joten melko kuivina pysytään yöllä.

 Atsan pennut näyttävät oppivan nopeasti temppuja ja omistajat ovat opettaneet perustottelevaisuutta. Iitan kanssa olen opetellut hoitojuttuja ja seisomista sekä taluttimessa kulkemista. Aika paljon Iita kulkee myös ihan vapaana, kun lenkitän Atsaa. Iita pysyy hyvin mukana ja tarkkailee jatkuvasti, etten mene liian kauaksi. Iita on kulkenut mukanani aktiivisena sienikoirana ja yhdessä etsitty metsästä sieniä. Onneksi metsästä löytyy vielä suppilovahveroita, joita etsitään yhdessä nenät maata viistäen :) Ensilumi ehdittiin kokea Vuokatissa jo syyskuun lopussa ja sekös oli koirien mielestä mukavaa. Iita oli heti sinut lumen kanssa ja lumessa oli mukava peuhata.

Hoitotoimissa tänään pesin neidin ensimmäistä kertaa kokonaan ja pienen mutkuilun jälkeen, homma lähti hyvin menemään. Turkin kuivaaminen luonnistui kuivaajalla myös hyvin. Kynnen leikkuu menee myös todella hyvin. Sisällä Iitalla meinaa olla vauhtia välillä niinkin runsaasti, että neiti on laitettava jäähylle kodinhoitohuoneeseen. Hyvin Iita sitten kyllä rauhoittuu, mutta kyllä meillä virtaa riittää :) Nasu-kissa meinaa olla ajoittain hermoromahduksen partaalla, kun Iita härnää sitä vauhdin kanssa.Iita-tyttönen   H.Barkkipeikko "Peku"H.Bakkasukko "Ruka"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti